Smaczne lody do gastronomii
2 min readLody to ważna oferta gastronomiczna. Każdego roku wiele firm, kawiarni, cukierni czy restauracji zamawia ten produkt w dużych ilościach. Tak duża konkurencja sprawiła, że często przed złożeniem zamówienia sprawdzają, jaki jest dokładnie skład tych wyrobów. Lody do gastronomi powinny być nie tylko smaczne, ale także zdrowe, zrobione z naturalnych składników, między innymi owoców, śmietanki czy mleka. Skład ma znaczenie dla konsumenta, częściej kupi on lody naturalne niż te zrobione ze sztucznych komponentów. Naturalne wyroby nie muszą oznaczać ograniczenia smaków, do wyboru jest wiele interesujących opcji, nie są to już tylko lody podstawowe, takie jak: śmietankowe, waniliowe, truskawkowe czy czekoladowe, do wyboru są także inne rodzaje lodów, dotąd nieodkryte przez konsumentów.
Jak złożyć zamówienie na lody dobrze?
Właściciele punktów gastronomicznych przed złożeniem zamówienia na lody u nowego dostawcy najczęściej patrzą na różne aspekty, przede wszystkim to, jak takie lody do gastronomi są przechowywane, w jakich opakowaniach zostaną przetransportowane. Gdy zadba się o te punkty, wówczas można liczyć na to, że taki produkt na dłużej wytrzyma, będzie świeży, niezależnie od tego, kiedy zostanie przywieziony. Kolejnym punktem może być różnorodność smakowa, gdy występuje przyciąga uwagę klientów, restauracja czy kawiarnia może wówczas sprzedać więcej lodów. Takie produkty można podawać na kilka sposobów, zarówno w kulkach na wafelku, jak i w miseczkach, na talerzykach. Różnorodność podania jest tym, co z przyciąga uwagę najmłodszych klientów punktów gastronomicznych, sięgają oni po różne wyroby.